KOCAELİ / GÖLCÜK - Gölcük Turgut Özal İlkokulu

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI KUKLA OYUNUMUZ...

Dünya Sağlık Örgütüne göre oyun oynama davranışı ile ilgili sağlık sorunları sadece oyun oynama bozukluğunun kendisi ile sınırlı değildir. Oyun oynama bozukluğuna eşlik eden yetersiz fiziksel aktivite, sağlıksız beslenme, görme ve işitme problemleri; kas/iskelet problemleri, depresyon, sinirlilik, öfke ve can sıkıntısı gibi birçok probleme yol açmaktadır. OECD’nin 2018 yılında yayımladığı Dijital Çağda Çocuk ve Yetişkinlerin Ruh Sağlığı: Geleceği Şekillendirme başlıklı raporuna göre dijital teknolojilerin ve sosyal medyanın aşırı kullanımı özellikle çocuk ve gençler açısından siber zorbalığa uğrama veya beden imajının bozulması gibi sonuçlar da doğurmaktadır.Bu nedenle öğrencilerimizin teknolojiyi bilinçli kullanmasını önemsiyor ve yaptığımız etkinlikler ile bilinçlenmeyi destekliyoruz.

28-03-202328-03-202328-03-2023

Yayın: 28.03.2023 - Güncelleme: 28.03.2023 11:36 - Görüntülenme: 171